Milebreaker.com
Din kundvagn är tom.
Gå till kassan


Kundtjänst
Erbjudandekod

 

Orderbekräftelse
När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse via e-post med information om din beställning. Ta för vana att alltid kontrollera din orderbekräftelse så att allt ser OK ut, skulle det vara något du undrar över så kontakta vår kundtjänst omedelbart. Spara orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuella kontakter med kundtjänst, när du kontaktar oss är det bra om du har kundnummer/ordernummer antecknat. Kontrollera alltid paketets innehåll och se att det stämmer överens med din orderbekräftelse. 

Kundtjänst:
Telefon: 010-888 57 09 (helgfri måndag-fredag 8-18) eller via formuläret under fliken ”Kontakta oss”.

Leverans
Normalt har du ditt paket inom 2-4 dagar. Vid större kampanjer kan det ta något längre tid. Mindre orders med restnoterad produkt skickas när alla varor finns i lager. Vi förbehåller oss rätten att ta bort restnoterade produkter från ordern. Numera skickar vi alla mindre försändelser med Postens tjänst Varubrev.

När försändelsen lämnar vårt lager går det ut ett sms om detta. Brev delas om möjligt ut i din brevlåda/brevinkast. Ett brev räknas som skrymmande om det inte kan delas ut i brevlåda/brevinkast, brevbäraren gör då ett försök att ringa på hos dig för att överlämna ditt varubrev. Skrymmande brev kan hämtas hos Posten ombud. Du får då avisering om detta med sms eller post.

Försändelser med en vikt över 1 kg skickas med Posten paket. Paket hämtas hos Postens ombud. Du får avisering med sms eller post. 

Om ni har fyllt i felaktiga adressuppgifter och vi hunnit skicka ert paket är kostnaden 160 sek för att ändra uppgifterna i efterhand (detta är Postens avgift för ändrat förfogande). Ändringen kan ta upp till 48 timmar att genomföra.