Milebreaker.com
Din kundvagn är tom.
Gå till kassan


Kundtjänst
Erbjudandekod

 

Ångerrätt, Retur & Byte

Vid köp av varor hos Milebreaker gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att Kunden har rätt att ångra sitt köp genom att meddela Milebreaker detta inom 14 dagar från det att Kunden eller Kundens ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen). För mer information om din ångerrätt, se våra allmänna villkor som du hittar under Allmänna villkor

 

Byte & ångerköp

Som kund hos Milebreaker har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan utan att ange något skäl. För att hinna nyttja ångerrätten före slutdatumet, räcker det dock om du informerar oss om ditt beslut att ångra din beställning innan ångerfristen är slut.

Registrera ditt byte/ångerköp via din sida, eller kontakta kundtjänst så hjälper vi dig.

Telefon: 010-888 57 09 (helgfri måndag-fredag 8-18)

Mejl: retur@milebreaker.com

 

Så gör du ett byte/ångerköp:

Ett byte/ångerköp av varor kan du göra genom att logga in med ditt användarnamn och lösenord och fylla i uppgifterna under rubriken byte/ångerköp på "din sida".

Vid ångerköp skickar vi en retursedel till dig, Milebreaker står för kostnaden av din retur. Du använder retursedeln i din ursprungliga försändelse för att returnera varan till oss kostnadsfritt.

Vid byte skickar vi ut varan du vill byta emot. Milebreaker står för kostnaden av din retur.
Du använder retursedeln i din ursprungliga försändelse för att returnera varan till oss kostnadsfritt.

OBS! Milebreaker står ej för returkostnaden för redskap som går under så kallad drop-ship lösning eller när produkterna levereras från tredje part och kunden fått information avseende detta förfarande.

Fakturan ska betalas i sin helhet. Vi återbetalar/krediterar dig för den vara du valt att returnera till oss. Fakturan på din bytesorder läggs mot Qliro 14 dagars faktura.

Varan ska returneras tillsammans med fakturan eller följesedeln (eller en kopia av dessa, fram och baksida). Tänk på att du som kund, vid retur, ansvarar för att varan inte skadas i transporten tillbaka till oss. Om du har kvar det transportemballage som vi använde för att skicka ut artikeln är det bra att använda detta även för returen. Saknas detta bör du tänka på att artikeln kan utsättas för stötar under transport så ett ytteremballage med stötdämpande material mellan detta och artikelns förpackning är bra att använda. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong.

Ånger- returrätten gäller inte för följande typer av varor:

 

-          varor med bruten försegling (exempelvis kosttillskott, kosmetiska produkter, elektronik, vågar och liknande produkter)

-          varor som snabbt kan försämras eller bli för gamla (exempelvis kosttillskott, hälsokost och andra livsmedel);

-          varor som har tillverkats enligt kundens anvisningar eller som på annat sätt har fått en tydlig personlig prägel; ljud- eller bildupptagningar (exempelvis en CD-skiva) eller datorprogram med bruten försegling;

-          digitalt innehåll som levereras på annat sätt än på ett fysiskt medium (exempelvis datorprogram, applikationer, spel, musik, videor eller texter där åtkomsten sker genom nedladdning eller direktuppspelning).

-          intimprodukter (exempelvis underkläder, badkläder, strumpor, strumpbyxor) kan endast returneras om varan är oanvänd och om alla etiketter sitter kvar. 

 

OBS! Returnera inte mot postförskott. 

 

Återbetalning

Milebreaker betalar snarast tillbaka beloppet, dock senast inom 14 dagar från och med det datum Milebreaker tog emot meddelande om utövande av ångerrätten. Milebreaker får dock vänta med återbetalningen tills Milebreaker tagit emot varan eller kunden har visat att varan har sänts tillbaka, t.ex. genom ett inlämningskvitto.

Återbetalningen kommer att ske till kunden via det betalningsalternativ som kunden valde, om du till exempel betalade din order med betalkort, sätter vi tillbaka beloppet på samma kort. 

 

Reklamationer

För att vara på den säkra sidan bör du ha som vana att alltid se över emballaget när du hämtar ditt paket. Du har rätt att utan kostnad öppna paketet, för att kontrollera att varan är intakt och fungerar.

 

Så reklamerar du en vara:

Om något är felaktigt med din vara vid leverans, ber vi dig reklamera det hos oss så snart så möjligt. En reklamation av varan kan du göra genom att logga in med ditt användarnamn och lösenord och fylla i uppgifterna under rubriken reklamation på "din sida". Dina användaruppgifter är automatiskt ifyllda och du kan se status på tidigare reklamationer. Du kan även göra en reklamation genom att kontakta vår kundtjänst:

 

Har du frågor angående din reklamation är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Telefon: 010-888 57 09 (helgfri måndag-fredag 8-18)

Mail: retur@milebreaker.com

 

Varan ska returneras tillsammans med fakturan eller följesedeln (eller en kopia av dessa, fram och baksida). Tänk på att du som kund, vid retur, ansvarar för att varan inte skadas i transporten tillbaka till oss. Om du har kvar det transportemballage som vi använde för att skicka ut artikeln är det bra att använda detta även för returen. Saknas detta bör du tänka på att artikeln kan utsättas för stötar under transport så ett ytteremballage med stötdämpande material mellan detta och artikelns förpackning är bra att använda. 

Reklamation skickas till följande adress:

Gymgrossisten

Installatörvägen 21

461 37 Trollhättan

Reklamation ska registreras via ”din sida”, invänta därefter retursedel.
Skicka inte bara tillbaka varan. 

 

Typ av reklamation

 

Felplock: Om fel produkt har skickats från oss, skickar vi ut rätt produkt, den felaktiga produkten skall återsändas till oss. Glöm inte att ange i reklamationen vilken produkt du fått istället. 
Om den fellevererade varan inte returneras till oss inom 10 arbetsdagar, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för den.

 

Produkt saknas: Efter kontroll skickas den saknade varan ut till dig. 

 

Trasig/defekt: Vi skickar ut en ny produkt. Hela produkten ska återsändas till oss. 
Om den felaktiga varan inte returneras till oss inom 10 arbetsdagar, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för den.

 

Utgånget datum: Glöm inte ange när produkten har gått ut. Vi gör vår bedömning därefter. 

 

Annan orsak: Om orsaken är en annan, måste det anges vad orsaken är.

 

Tid för reklamation

Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter 3 år. Det är endast ursprungskund som har möjligheten att reklamera, om en vara i andrahand gäller endast garanti via tillverkaren. Vid eventuella tvister angående reklamationer följer vi Allmänna reklamationsnämndens, ARN:s, rekommendationer.

 

Ändra och avbeställa order

Du kan inte själv ändra eller avbeställa din order på Din sida. Vi ändrar och avbeställer din order i den mån det är möjligt, när en order väl är printad för packning har vi inte möjlighet att ändra eller avbeställa den.